HighlightsFeature filmsTelevisionTitle designBackstage
 • Regisseur
  Albert Jan van Rees
 • Release
  2016
 • Producent
  BosBros
  Burny Bos
 • Design & animation
  Donald Roos
 • Director of photography
  Dennis Wielaert, NSC

Twintigers Lars en Philip kunnen hun ogen niet van de meisjes in het zwembad afhouden. Hun vriend Joost is blind dus moet het met hun opmerkingen doen. Niet dat Lars en Philip wel iets met de meisjes kunnen; Philip kan zich vanwege een spierziekte niet bewegen en Lars heeft een hersentumor die hem in een rolstoel houdt. Dus op naar de plek waar volgens Lars alle meisjes gewillig zijn; Salou! De drie vrienden strikken verzorgster Lub die een bus heeft om hen te rijden. Maar losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze hard geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met grove humor niet al hun diepste angsten kunnen verdoezelen. Met iedere kilometer gaat de reis minder over seks en meer over vriendschap.

In de openingsshots zien we het zwembad, waar de meisjes aan de ene kant en de drie vrienden aan de andere kant van een afbakening zwemmen. De kleuren zijn helder: het blauwe water, zwarte tegels die de banen aangeven, rode drijflijnen en gele rubberen zwemkussens. De shots van cameraman Dennis Wielaert zijn grafisch, waardoor alle lijnen een grid vormen. Dit grid hebben we gebruikt om de typografie te plaatsen.

Samen met regisseur Albert Jan van Rees zochten we naar een lettertype dat een uitgesproken karakter had, zowel opgewekt als anarchistisch. De hoofdtitel komt, over een topshot van het zwembad, in grote gele letters vol in beeld. Waarbij de drie vrienden net nog tussen de letters in beeld te zien zijn.

Eindkaarten

Eerste ruwe schets